Personbil (B-körkort)

Vi har samlat allt som du behöver tänka på inför din kommande B-körkortsutbildning, så att du tryggt kan lämna Eksjö Trafikutbildning med ditt körkort i handen. Resan börjar här!

Utbildningar och kurser för personbil

Förberedelser

För att kunna påbörja din utbildning behöver du ansöka om ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen.

Handledarkurs

För dig som vill övningsköra privat krävs att både du och en handledare går en introduktionsutbildning.

Teorilektioner

Plugga själv på distans eller hos oss med  teorilektioner och stöd, med digitala hjälpmedel  eller böcker  – Du väljer!

Körlektioner

Automat eller manuell? Vi utbildar såklart på båda sätt och hjälper dig oavsett val. Körlektionerna anpassas efter kunskapsnivå.

Riskettan

Riskutbildning del 1 är den teoretiska delen i riskutbildningen för B-körkort.  Om hur alkohol, tröthet och riskbeteende påverkar din körning.

Risktvåan / Halkbana

Risktvåan (körning på halkbana) är en obligatorisk praktisk kurs där du får testa att köra på halt underlag. Utförs hos oss i Eksjö.

Intensivutbildning

Vill du ta ditt körkort snabbt? Vi erbjuder intensivutbildning och lägger upp en plan för hur du snabbast kan få ditt körkort.

Paket

Vägen till körkort innebär en rad olika obligatoriska moment. Här har vi listat några vanliga kompletta upplägg som paket.

Övningsköra privat?

För att kunna övningsköra privat krävs att både elev och handledare går en obligatorisk introduktionsutbildning.

Vad kommer mitt körkort att kosta?

Kostnaden för ett körkort varierar och beror oftast på vilken körvana eleven har vi utbildningsstart och om man tänker övningsköra privat. Har du funderingar så tveka inte på att höra av dig så hjälper vi dig att hitta ett passande upplägg.