Bil | Risktvåan

Hos oss får du köra på en av Sveriges bästa halkbanor med välutbildade trafiklärare. Risktvåan, riskutbildning del två eller halkbana som det också kallas är den andra delen av de två obligatoriska riskkurserna och en väldigt rolig del av körkortet.

OBS: Riskutbildning 2 för bil hålls på trafikövningsplatsen, Nifsarpsvägen 2, 575 96 Eksjö.
Pris: 2050 kr
Bokning: Kontakta oss eller boka online
Kommande tillfällen: Se onlinebokningen

Riskutbildning del två för personbil

Innehåll och omfattning

Riskutbildning 2 (kallas också Risktvåan eller Halkbanan) är en praktisk utbildning som utförs på halkbanan. Ute på halkbanan får du lära dig hur du själv reagerar i en kritisk situation och vilka möjligheter du har att påverka utgången av den. Kom ihåg! Det är inget prov utan en riskupplevelse där du får göra misstag.

Modern halkkörning med skidcar

Vi använder oss uteslutande av Skidcar vilket är en ställning runt fordonet som ger både dig och medåkande en suverän körupplevelse. Fördelen med Skidcar är att vägunderlaget, eller rättare sagt den framställda halkan, kan varieras under hela körpasset. Trafikutbildaren kan helt oväntat framställa olik grad av halka i olika situationer, något som är omöjligt med annan övningsteknik. Dessutom är det väldigt säkert och vid förlorad kontroll kan vi snabbt styra upp situationen.