Motorcykel

Riskettan

Riskutbildning - En obligatorisk del av körkortet

Riskutbildning del 2  för motorcykel är en teoretisk och obligatorisk kurs. Vi lyfter problemen  med alkohol, andra droger och trötthet i samband med körning och en rad andra säkerhetsfrågor som till exempel olika typer av skyddsutrustning, däck, bromsar, olika väglag med mera.

Vad är riskettan?

Denna kurs lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister och ger teoretisk kunskap om beteenden som är riskfyllda.

Utbildningen ger dig kunskap och insikt om problemen med alkohol, andra droger och trötthet i samband med körning och en rad andra säkerhetsfrågor som till exempel olika typer av skyddsutrustning, däck, bromsar, olika väglag med mera.

Riskutbildningarna för mc – riskettan och risktvåan – introducerades 2009 för att försöka sänka den ökande olycksstatistiken hos MC-förare.

För oss är säkerheten både hos oss själva och våra elever högsta prioritet. Många av oss trafiklärare kör också mycketmotorcykel privat och vet vikten av at ta säkerheten på allvar.

I våra ögon är det ett otroligt viktigt tillskott och en rolig utbildning där man får känna på en motorcykel på riktigt och bli medveten och påmind om faror, risker etc.

Tillgängliga tider

Hemsidan är just nu under utveckling, kontakta oss för att höra om lediga tider.