Utbildning

Vi har lång erfarenhet av branschen och kan erbjuda kvalitativa och väl avvägda utbildningar. Tillsammans med dig lägger vi upp en utbildningplan som passar dig bra. Önskar du bara delar av en utbildning, tex enbart några körlektioner hjälper vi dig med det med!

Teoriutbildning

Teoriutbildningen utgör en stor del av körkortsutbildningen. När du skriver in dig hos oss får du den studielitteratur du behöver och tillgång till våra provdatorer samt fyra stycken teorilektioner på ca 2×45 minuter.

Har du läs- eller skrivsvårigheter eller på annat sätt behöver hjälp i din utbildning – hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Teorikurs för bil/mc
Inga kursstarter tillgängliga for närvarande.

Teorikurs för Moped
Inga kursstarter tillgängliga for närvarande.

Körlektioner

Vår övningskörning går hand i hand med teorin du lär dig och det är viktigt att kombinera dessa två viktiga delar.
Hos oss kör du moderna Volvo-bilar vilka är lättkörda för att du ska kunna koncentrera dig på körningen. Riskutbildning på halkbanan är obligatorisk vid körkortsutbildning för bil.

Handledare

Eksjö Trafikutbildning är godkänd av Trafikverket som utbildare vid introduktionsutbildning för privat övningskörning. Vi följer Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2011:85) och Trasportstyrelsen är vår tillsynsmyndighet.

Efter introduktionen skall blivande handledare och elev ha fått information om och känna till:

  • körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning
  • planering och strukturering av övningskörning
  • för trafiksäkerheten viktiga faktorer.

Läs mer om handledare och vad det innebär här.

Handledarkurs
2019-10-16
2019-11-06
2019-11-27
2019-12-18

Anmäl dig genom att kontakta oss.

Eco-driving

Eksjö Trafikutbildning är certifierad att utbilda i EcoDrivning. Företag med egna bilar kan spara både energi och pengar men framförallt skona miljön genom att lära sin personal ett ekonomiskt och miljövänligt körsätt. Givetvis erbjuder vi utbildningen även för privatpersoner!

EcoDriving är en tilläggsutbildning för redan erfarna förare. Med hjälp av en dator som är installerad i bilen, får vi under färdens gång information om bränsleförbrukning, snitthastighet, mängden av miljöfarliga utsläpp m.m.
Efter det att föraren först fått köra en viss sträcka på egen hand instruerar vi hur denne borde ha kört för att minska bränsleförbrukningen och utsläpp.
Efter avklarad utbildning kommer föraren har större insikt i hur bilen påverkar miljön samt större kännedom om hur man på ett mer sparsamt sätt färdas i bil!

Intensivutbildning

Vill du ta körkort snabbt? Vi kan hjälpa dig att sätta ihop en intensiv utbildningplan som gör dig klar med ditt körkort på kort tid. Kontakta oss för mer information.